Fasadställning

Ska du panela eller måla om huset, renovera taket eller kanske t.o.m. bygga ett nytt hus...

-Då hjälper vi dig med en säker och trygg byggställning !!

En fast monterad fasadställning 

... är att föredra vid lite större reparationer så som byte av fasadbeklädnad, takomläggning eller nyproduktion. Att hyra en fasadställning kan kännas som en stor och onödig utgift ibland men du har oftast igen den kostnaden i slutändan då arbetet kan utföras snabbare och du slipper ta onödiga risker med att t.ex. att ramla ner, även kvalitén på de jobb som utförs blir oftast mycket bättre.


Bra att tänka på som privatperson

.., som privatperson får du bygga en egen "träställning" om du ska utföra arbetet själv men ska du anlita en hantverkare så är det du som privatperson som är Byggherre.  Det innebär, att när du hyr in en yrkesperson och den säger att den har egen byggställning är det DIN uppgift att se till att hantverkaren har rätt "prylar". Om hantverkaren inte har rätt "prylar, rätt utbildning eller inte utför ställningsmonteringen enligt AFS 1990:12 är det alltså du som Byggherre som bär ansvaret! Det är därför viktigt att att du har bra koll på din entreprenör, eller så anlitar du en seriös ställningsbyggare för ditt projekt och låter din entreprenör utföra det jobb som han/hon är bäst på.


Layher Alu-modulställning

... kan fås i olika bredder och viktklasser för att anpassa ställningen för just era behov, vi hjälper er med tips, råd och uträkningar för att ni ska få den bästa ställningen till en så effektiv kostnad som möjligt.

Vi gör givetvis ett kostnadsfritt platsbesök hos er innan vi ger er en offert.

Är du en privatperson så har du rätt till 30% Rot-avdrag på arbetskostnaden (gäller ej rullställning).

Några bildexempel på ställningsvarianter...

Långsida 12x6 meter / 72 kvmLngsida 12x5mjpg

Långsida 9x6 + 3x2 meter / 60 kvm Gavel 3x21jpg

Tillträdesled, finns även som utv. trappaGavel 3x21 stegejpg